5 SIMPLE TECHNIQUES FOR آینده پژوهی

5 Simple Techniques For آینده پژوهی

5 Simple Techniques For آینده پژوهی

Blog Article

انتقاد اولی که به آینده‌پژوهی وارد شده است این است که مشابه همه چیز دیگر آینده هم تجاری‌سازی شده است به این معنی که آینده‌پژوهان با چیزی که ایده یا حدس عالمانه‌ای بیش نیست، چیزی خلق می‌کنند که ارزش اقتصادی دارد و می‌تواند در بازار خرید و فروش شود.[۲]

با پیشرفت‌های چشمگیری که در هوش مصنوعی، بلاکچین، خودروهای خودران و رایانش ابری به‌وجود آمده است؛ هیجان زیادی برای تماشای تأثیر عمیق این پدیده‌ها در زندگی آینده خواهیم داشت.

«تفکر درباره آینده: رهنمودهایی برای آینده‌نگاری راهبردی»، از دیگر منابع مهم در حوزه مطالعاتی آینده‌پژوهی است. این کتاب تألیف اندی هاینز و پیتر بیشاپ (هر دو از فناوری های نوین جمله آینده‌پژوهان نامی آمریکایی در حوزه آینده‌نگاری) و ترجمه دکتر محمدمهدی ذوالفقارزاده و همکاران است که توسط دانشگاه امام صادق (ع) به چاپ رسیده است.

تکنولوژی، با همه امکانات و امتیازاتی که به جوامع ارائه می دهد، همچنین می تواند برخی خطرات و چالش هایی را نیز به دنبال داشته باشد. یکی از اصلی ترین خطرات تکنولوژی، مربوط به استفاده نادرست یا بدون کنترل از آن است.

تکنولوژی ها دارای بخش های مختلفی هستند که البته امروزه تعاریفی که در مورد آن می شنویم کمی پیچیده تر شده است.

صفحه‌هایی که از جعبه اطلاعات منطقه مسکونی بدون مختصات استفاده می‌کنند

تا پیش از یک دهه گذشته، هوش مصنوعی قابلیت‌ها و کاربردهای بسیار محدودتری نسبت به امروز داشت. چت‌بات‌های هوشمند از الیزا (۱۹۶۶) تا سیری (۲۰۱۰)، الکسا (۲۰۱۴) و گوگل اسیستنت (۲۰۱۶) بر مبنای دستورات از پیش نوشته شده عمل می‌کردند و در برابر درخواست‌های مشابه، پاسخ‌ها و خروجی‌های تکراری و ساده‌ای تولید می‌کردند.

فناوری را می‌توان کلیهٔ دانش‌ها، فرایندها، ابزارها، روش‌ها و سیستم‌های به کار رفته در ساخت محصولات و ارائهٔ خدمات تعریف کرد.

واژه فناوری اغلب به نوآوری‌ها و نو ابزارهایی اشاره دارد که از اصول و فرایندهای تازه یافتهٔ دانشی بهره می‌گیرند. از این رو مقولهٔ فناوری ممکن است در بدو مواجهه عجیب جلوه کند، لیکن چنین نیست.

در این راستا لازم است بصیرت افراد نسبت به آینده به دانشی فراتر از اینکه «آینده چه هست؟» و حتی فراتر از اینکه «چه می‌تواند باشد؟» مجهز شود. جان کلام، این بصیرت باید به احساسی از اینکه «آینده چه باید باشد؟» مسلح گردد.

این روش از افراد می‌خواست که ضمن ارائه ارزیابی خود، پراکندگی پاسخ‌های سایر خبرگان را نیز در نظر گرفته و پس از بحث در مورد تفاوت‌ها، نهایتاً ارزیابی‌های بازنگری شده خود را ارائه کنند. نتایج این روش به طرز شگفت‌انگیزی در پیش‌بینی ظهور فناوری‌های دهه‌های پسین، دقیق بود.

تصویرسازی برای آینده پژوهی؛ مروری جامع بر یک مقاله‌ (روایت چهارم) تصویرسازی برای آینده پژوهی؛ مروری جامع بر یک مقاله‌ (روایت سوم) تصویرسازی برای آینده پژوهی؛ مروری جامع بر یک مقاله‌ (روایت دوم) تصویرسازی برای آینده پژوهی؛ مروری جامع بر یک مقاله‌ (روایت نخست) دانشگاه ۴٫۰؛ دانشگاهی برای آینده داستان آینده پژوهی (روایت چهارم) داستان آینده پژوهی (روایت سوم) کلیه حقوق این سایت متعلق به نسل های آینده است و شما با ذکر منبع در بازنشر مطالب آن آزادید.

مفهوم فناوری به صورت دانشی که به ساختن و بکار بردن ابزار و وسائل مربوط می‌شود، و دانش استفاده از مواد خام (به استثنای خوراک)

راهنمای خرید ساعت هوشمند یا اسمارت واچ؛ نکات مهم از بهترین برند تا امکانات

Report this page